gerbie7 (gerbie7) wrote,
gerbie7
gerbie7

Gerbie on tour, nieuwsbrief 5

San Antonio, 2 februari 2000


Natuurlijk ging mijn vlucht terug naar de Verenigde Staten ook niet als gepland en stond ik dus weer midden in de nacht in de rij voor de douane, maar goed, ik ben uiteindelijk aangekomen waar ik wilde, dus klagen heeft geen zin. Wie reist kan verwachten dat er het een en ander fout gaat.

In Miami verbleef ik een aantal dagen in het beroemde stadsdeel Miami Beach. Een mooi gedeelte van de stad, waar overdag het strand druk bezocht is (viel in januari wel tegen overigens) en ‘s avonds de beroemdheden over elkaar struikelen in het nachtleven (zou best kunnen, uitgaan was daar veel te duur..). Nadat ik alles gezien had wat ik wilde zien, inclusief Miami zelf, heb ik een auto gehuurd voor een week. In dit land is dat toch de beste manier om veel te zien en omdat Florida de beste prijzen heeft, was een week nog te doen.

In een week heb ik meer gereden dan ik in mijn hele leven heb gedaan (nu had ik mijn rijbewijs ook maar pas een paar maanden, maar toch). Omdat de kleinste auto, waar ik voor betaalde, niet aanwezig was, kreeg ik een middenklasser tot mijn beschikking die in 7 dagen ruim 2500 mijl van dit land heeft afgelegd. Natuurlijk vooral in Florida, maar ook in Georgia, South Carolina (een paar kilometer na weer een verkeerde afslag…), Alabama, Mississippi en Tennessee. Te veel om hier allemaal uitgebreid te vertellen.

In het kort Florida: Key West: Schitterende stad, prachtige weg er naar toe. Everglades: Mooie weg dwars door het natuurgebied, waar de alligators in de berm zitten te kijken hoe de toeristen langskomen. Naples: geen schim van zijn Italiaanse naamgever, een van de vele openbare bejaardentehuizen in Florida. Orlando: Touristtrap. Overgeslagen. Daytona Beach: Overschat. St. Augustine: De oudste stad van de staat en dat willen ze weten, op elk huis hangt een plakaat met alle bewoners sinds 1574. Amerika’s poging om geschiedenis in te halen.

Georgia: Savannah: Mooie oude stad met veel parken en een onovertroffen 19e eeuwse begraafplaats. Athens: Klein stadje met veel muziekgeschiedenis (R.E.M. e.a.) maar ook een boom midden in de weg met een bordje: The tree that owns itself. Atlanta: Te groot om veel te zien. Ik heb me beperkt tot Turner Field (het stadion van de Braves), CNN-center en het Olympisch park. In Georgia heb ik ook ontdekt dat mijn veronderstelling dat ik geen winter meer zou zien verkeerd was. Sneeuw, ijzel, regen en kou maakten het niet eenvoudig om te rijden, zeker niet ‘s avonds. Ook was slapen in de auto niet echt warm… Maar je leert er van alles. En op een 16-baans autobaan rijden is een kunst die in Nederland voorlopig niet beoefend kan worden.

Daarna ben ik naar Memphis gereden, waar ik Graceland heb bezocht, helaas precies op de verkeerde dag, namelijk dinsdag, de enige dag dat de Mansion gesloten is. Maar goed, ik ben er geweest, heb het graf van Elvis en zijn familie gezien en heb in een van de vele souvenirshops gelopen. Beale street, een van de befaamdste straten van dit land, het mekka van de blues, was zelfs op een koude maandagavond de moeite. Waarna ik weer richting Florida moest omdat mijn vervoermiddel in dezelfde staat moest worden ingeleverd als waar ik hem huurde. Dus terug naar Pensacola, een stad waar ik voorheen nog nooit van gehoord had, en die ook niet de moeite waard is, maar wel het dichtste bij Memphis lag.

Sindsdien is de Greyhound weer mijn transport. Eerst een paar dagen in New Orleans geweest. Mooie stad, maar volgens mij toch ook lichtelijk overschat. Het French Quarter is veel geroemd, maar buiten de mooie gebouwen staan er ook vele vervallen huizen. Over een paar weken is er het beroemde Mardi Gras, dus dan staat de stad weer op zijn kop. Nu was het er op zaterdagavond rond een uur of 3 al rustig, niet echt wat je verwacht van een stad met zo’n reputatie. En op superbowlsunday (de belangrijkste sportwedstrijd van het jaar voor miljoenen amerikanen) kon ik er geen kroeg vinden met een beetje sfeer.

Nadien vertrok ik naar San Antonio, een van de weinige steden in Texas die de moeite waard schijnt te zijn. Klopt wel moet ik zeggen, een mooi oud centrum, waar je nog lekker kunt rondlopen van de ene attractie naar de andere. In dit land is dat een uitzondering. Gisteravond heb ik hier ook een wedstrijd bezocht in de NBA. Dat had ik in Miami ook al gedaan, maar dat viel toch lichtelijk tegen, maar ik had de mazzel nog een kaartje te krijgen voor een topwedstrijd. De San Antonio Spurs (wereldkampioen) tegen de beroemde L.A. Lakers (het beste team van dit seizoen, tot nu toe). Was een mooi spektakel om te zien, al werd het nooit echt spannend, omdat de thuisploeg de hele wedstrijd veel beter was en dus eenvoudig won.

Morgen vertrek ik hier en verlaat ik de VS om Mexico te bekijken. Ik heb nog geen idee wat, waar en hoe, nadat ik over de grens ben, maar dat zie ik allemaal nog wel. U hoort nog van mij!

Ik krijg gelukkig nog steeds mailtjes, maar slechts een enkeling gaat in op de inhoud van mijn nieuwsbrieven. Moeten ze langer, of juist korter. Meer details, of minder. Zeg het maar, ik schrijf tenslotte maar wat, sta daarom open voor kritiek.

Tot de volgende brief en het gaat u allen goed,

Gerben
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments